I detta området får eleverna öva på alla förmågor utifrån temat "Scary Stories". Arbetsboken används som grund men det finns givetvis massor av litteratur, filmer, filmklipp och podcasts som man kan använda på olika sätt inom detta breda område. Viktigt är ju självklart att man anpassar efter sin elevgrupp. Materialet i arbetsboken ser jag som träning och förberedelse inför slutuppgiften/erna och inte som bedömningsuppgifter. Till bedömningsuppgifter i läs och hör använder jag Diagnosmaterialet från Skolverket eller gamla NP i de högre årskurserna.
Det finns två bedömningsuppgifter när det kommer till skriftlig produktion, varav den ena är en form av berättande text (Diary of a Haunted House) och den andra är en uppsats (Are Scary Stories Good for Children?). Jag skulle säga att den senare uppgiften är en mer utmanande skrivuppgift som kanske kan ges till de elever med mycket goda kunskaper i ämnet.
Som slutuppgift i muntlig produktion så finns uppgifterna "Ghost Tour Guide” eller “Ghost Story Podcast” som ligger på liknande svårighetsgrad.
Ljudfiler och facit ligger i lärarhandledningen.
Har ni frågor, funderingar eller har upptäckt fel i materialet är ni varmt välkomna att kontakta mig ellensundervisning@gmail.com
Instruktioner för uppgiften ligger i arbetsboken, man kan egentligen blanda korten hur man vill men jag har gjort 5 uppsättningar med grupper om 4 kort. Flera grupper kan ha samma uppsättning kort. Tips är att klippa ut och laminera korten så att man kan använda flera gånger. Man kan även blanda korten hursom för att göra uppgiften flera gånger.
(Alla bilder i workbook är AI-genererade med hjälp av Canva.com)
Kan med fördel skrivas ut i A3.
ellund.se © 2024 by Ellen Malcolm is licensed under CC BY-NC-SA 4.0